当前位置:考试在线 > 成人英语三级 > 阅读辅导 > 成人英语三级考试辅导 > 2012年成人英语三级考试阅读理解模拟练习题(3)

2012年成人英语三级考试阅读理解模拟练习题(3)

来源:考试在线2012-05-04 在线模考培训课程

  一、Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40. For each question or statement there are 4 choices marked A),B), C)or D) ,You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Interact use appears to cause a drop in psychological health, according to research at Carnegie Mellon University.

  Even people who spent just a few hours a week on the Internet experienced more bad feelings and loneliness than those who was online less frequently, the two-year study showed. Researchers are puzzling over the results, which were completely contrary to their expectations. They expected that the Net would prove socially healthier than television, since the Net allows users to choose their information and to communicate with others.

  The fact that Internet use reduces time available for family and friends may account for the drop in psychological health, researchers hypothesized (推测). Faceless, bodiless“virtual”(虚的) communication may be less psychologically satisfying than actual conversation, and the relationships formed through it may be shallower. Another possibility is that exposure to the wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.

  “But it' s important to remember this is not about the technology, it' s about how it is used,”says psychologist Christine Riley of Intel, one of the study' s sponsors (发起人). "It really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications and services for technology. "

  36. What's the finding of the research undertaken at Carnegie Mellon University?

  A) People spend more time on the Internet now.

  B) People spend less time with their families and friends now.

  C) The Net proves socially healthier than television.

  D) Internet use may cause a drop in psychological health.

  37. What had the researchers expected before the research?

  A) The Net may account for the drop in psychological health.

  B) Internet use may improve social health.

  C) Internet use has nothing to do with social health.

  D) Spending much time on the Internet makes people feel bad and lonely.

  38. Which is not true according to the passage?

  A) The Net allows users to choose their information and to communicate with others.

  B) Internet communication may be less psychologically satisfying than actual conversation.

  C) Undeveloped Internet technology causes the drop in psychological health.

  D) The wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.

  39. What does Christine Riley, the psychologist, suggest?

  A) It's necessary to take social factors into account in designing applications and services for technology.

  B) It's important to tell the users how to design and apply the technology.

  C) Compared with social factors, the technology itself has more influence on the Internet users.

  D) No social factors should be considered in applications and services for technology.

  40. Which of the following would be the most appropriate title for the passage?

  A) How to Use the Internet

  B) Disadvantages of the Internet

  C) Social Factors and the Internet

  D) Internet May Cause Bad Feelings

  参考译文

  根据Carnegie Mellon大学的研究,网络的使用似乎能造成人的心理健康水平下降。

  历时两年的研究表明,即便是一周只上几个小时网的人也比更不经常上网的人更多地体会到坏心情和孤独感。研究者对这一结果大惑不解,因为这与他们所预料的情况完全相反。因为网络能使人选择信息并与他人交流,所以他们期望网络比电视更能使社会和谐。

  研究者推测,网络的使用减少了可用于与家人及朋友相处的时间,这一事实可能是造成心理健康下降的原因。不见面而且无形的虚拟交流在心理满足方面 比不上真实对话,而且通过虚拟交流建立的关系更肤浅。另一个可能性是网络使用者可以接触更宽广的世界反而对自己的生活感到不满。

  研究的发起人之一,英特尔心理学家Christine Riley说:“要记得有一点很重要:这并非技术的错,而是人们怎样利用它。它确实暗示出在如何设计技术应用和技术服务方面考虑社会因素的必要性。”

  36.【答案精解】D。细节题。从第一句Internet use appears to cause a drop in psychological health,according to research at Carnegie Mellon University我们可以得出研究的结果是网络造成人的心理健康下降。

  37.【答案精解】B。细节题。从文章中第二段最后一句They expected that the Net would prove socially healthier than television可得出B为正确答 案。

  38.【答案精解】C。判断题。对照原文,只有选项C没有被提及,其他三项在原文中都可找到。A项源自第二段最后一句,B项与第三段第二句相对应,D项源自第三段最后一句。

  39.【答案精解】A。细节题。在文章中Christine Riley所说的话“It really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications and services for technology.”可以直接得出答案。

  40.【答案精解】D。主旨题。文章的中心思想是网络给人造成的坏心情及产生这一结果的原因,所以最佳标题是“网络可能导致坏心情”。

  二、Directions:The following is a letter. After reading it, you are required to complete the statements that follow. You should write your answers in no more than 3 words on the Answer Sheet correspondingly.

  Dear Mr. Peterson,

  With our visit to France coming to an end , we are leaving for China soon.

  On the moment of leaving, I feel very pleased to write to you, on behalf of my fellows and in my own name as well, to express to you our deep thankfulness for the hospitality (款待) that you have given us during the short stay in France. I am sure that this visit will be helpful to the further development and strengthening of our cooperation (合作) in the area of medicine.

  My fellows and I are all looing forward to the opportunity of meeting you in China in the near future, so that both sides could examine once again how we might work more closely together in order to make the relation between us a step forward.

  Meanwhile, please accept our best wishes for your good health and success in your career.

  Yours sincerely,

  (Signature)

  56. Do you know what the letter is about?

  It is a letter of _____________________________________.

  57. Where will Mr. Peterson return according to the letter?

  He will return to _____________________________________.

  58. What is the purpose of the writer during the short stay?

  He will be ready to give his cooperation to _________________________.

  59. They will win cooperation in _____________________________________.

  60. The writer wishes to meet Mr. peterson next time in _______________________.

  参考译文

  亲爱的派特森先生,

  我们在法国的参观已告结束,即将返回中国。

  在即将返回之际,我有幸代表自己和我的同事们给你写信,对于在法国逗留期间你的盛情款待表达由衷的谢意。我相信这次参观有助于进一步促进和加强我们在医药领域的合作。 www.yingyusanji.com

  我和我的同事们期待着能很快在中国与你会面,以便双方再次商榷如何更加密切的合作,以推动我们之间的关系再上一个台阶。

  同时请接受我们美好的祝愿,祝你身体健康,事业成功。

  你的朋友

  (签名)

  答案及精解

  56.【答案精解】thanks for hospitality。从原文to express to you our deep thankfulness for the hospitality可以得到答案。

  57.【答案精解】China。从原文we are leaving for China soon可以得到答案。

  58.【答案精解】Mr. Peterson。这封信是写给Mr.Peterson的,所以我们推断Mr.Peterson是合作的对象。

  59.【答案精解】the area of medicine。从原文and strengthening of our cooperation(合作)in the area of medicine可以得到答案。

  60.【答案精解】China。从原文My fellows and I are all looking forward to the opportunity of meeting you in China,其中you指的就是Mr.Peterson,从而可以得到答案。